Honden

Plukken

Plukken is het verwijderen van loszittende dekharen bij ruwharige vachten. De vacht dient in dit geval goed plukrijp te zijn om de huid zo min mogelijk te irriteren. De loszittende haren worden met wortel en al verwijderd. De hond wordt met plukken geheel geplukt tot de ondervacht. In mijn salon worden deze vachten altijd geheel met de vingers geplukt.

Strippen

Bij een stripvacht is het verwijderen van een deel van de loszittende dekharen bij ruwharige vachten. Tijdens het strippen zal de hond niet geheel tot zijn ondervacht geplukt worden. Hierbij blijft een deel van zijn harde bovenvacht staan en zal veel natuurlijker ogen. Ook bij een stripvacht zal in mijn salon met de vingers geplukt worden. Bij een stripvacht zal de hond wel regelmatiger een bezoek moeten brengen aan de trimsalon.

Knippen

Met knippen wordt de vacht ingekort met behulp van een schaar. De hond wordt dan helemaal in model geknipt met een rechte of gebogen schaar.

Effileren

Effileren is het uitdunnen of inkorten van de vacht met behulp van een effileerschaar. De hond wordt dan helemaal in model geeffileerd dit geeft een prachtige natuurlijk look.

Scheren

Bij het scheren wordt de vacht ingekort met behulp van een tondeuse.De lengte van de vacht die blijft staan hangt af van welke scheerkop er gebruikt wordt.Scheren kan dus in verschillende lengtes gedaan worden afhankelijk van de vachtconditie.Na het scheren wordt de vacht altijd nagewerkt met een effileerschaar of rechte schaar.

Ontwollen

Bij het ontwollen wordt de onderwol dankzij een was en blaasmethode verwijderd.De hond gaat eerst in bad met een verzorgende shampoo en daarna met een verzorgende conditioner dit wordt goed in gemasseerd en daarna goed uitgespoeld.Daarna wordt met een krachtige luchtstroom de vacht uitgeblazen hierdoor wordt de onderwol er als ware uitgeblazen.Dit is de meest huid en vachtvriendelijke manier van ontwollen.Na het ontwollen kan de hond in model getrimd worden mocht dit nodig zijn.

Borstelen, kammen en ontklitten

Voor baasjes die moeite hebben om de vacht goed te onderhouden kan een borstelhulp handig zijn.Kleine klitten worden opgespoord en vakkundig verwijderd.De hele hond wordt dan helemaal geborsteld en klitvrij gemaakt.Soms is het voor de huid en vacht van belang dat de hond dan ook gewassen en geföhnd wordt.

Wassen en drogen

In mijn salon zit het wassen en drogen standaard bij de prijs inbegrepen bij een trimbehandeling!

U kunt er ook voor kiezen om de hond alleen te laten wassen en te drogen.Bijvoorbeeld voor kortharige rassen.

Puppy beurtje

Voor puppy’s is er een speciaal puppy beurtje tot een leeftijd van 16 weken.Het is belangrijk om een pup zo vroeg mogelijk te laten wennen aan de vachtverzorging in een trimsalon.Tijdens een puppy beurtje maakt u lieve pup kennis met alle geluiden die er zijn in een trimsalon.De oogjes en voetjes worden bij gewerkt zodat hij of zij er netjes bij loopt.Een puppy beurtje duurt meestal een half uurtje en is gratis.

Tussen beurtje

Een tussen beurtje kan worden ingezet tussen de trimbehandelingen in zodat u lieve hond er altijd netjes bij loopt.Is u lieve hond nog niet toe aan een volledige behandeling maar wilt u wel dat u hond en netjes en verzorgt bij loopt dan kunt u kiezen voor een tussenbeurt.Tijdens een tussenbeurt wordt u hond gewassen en geföhnd.De oogjes en voetjes worden bijgewerkt en uitstekende piekjes in de vacht worden bij gewerkt.De nagels worden nagekeken en eventueel geknipt.En de oren worden schoongemaakt.

Overige

Nagels knippen zit in mijn salon standaard bij de trimbehandeling inbegrepen.U kunt er ook voor kiezen om alleen nagels te laten knippen.

Oren schoonmaken zit in mijn salon ook standaard bij de trimbehandeling inbegrepen.Bij veel oorhaar is het soms nodig om het oorhaar gedeeltelijk uit te plukken.Hier wordt tijdens een trimbehandeling altijd na gekeken.

Tijdens elke trimbehandeling wordt de huid en vacht gecontroleerd op eventuele parasieten of wondjes.

Tarieven

De tarieven van een trimbehandeling zijn op aanvraag.