Katten

Trimmen

Katten komen tegenwoordig veel vaker een bezoekje brengen in de trimsalon. In mijn salon worden katten getrimd op een zo’n min mogelijke stressvolle manier en op een huid en vachtvriendelijke manier.

De behandeling

Tijdens het trimmen van een kat wordt er aan de eigenaar altijd gevraagd om een dekentje of handdoek van huis mee te nemen zodat de kat tijdens de trimbehandeling daarop kan liggen of zitten en zo toch de geur van thuis bij zich heeft.Katten raken heel erg snel gestrest daarom wordt er ook altijd in alle rust met de kat om omgegaan en getrimd.

De onderwol

Katten worden in mijn salon niet helemaal van zijn of haar onderwol ontdaan. De onderwol heeft bij een kat een belangrijke functie.Soms kan het voorkomen dat de vacht van de kat erg snel verklit dan kan ervoor gekozen worden om de onderwol gedeeltelijk te laten uitdunnen.

Borstelen en kammen

Katten kunnen in mijn salon terecht om zich te laten borstelen en kammen dit is bedoelt om de vacht te ontwarren en te voorkomen dat er klitten vormen. Dit gebeurt laagje voor laagje eventuele vuiltjes, takjes, klitjes en oude haren worden dan vakkundig verwijderd.

Ontklitten

De vacht laten ontklitten, kleine klitjes worden met de hand uitgeplozen en met een kam voorzichtig verwijderd. Grote klitten en of vervilting kunnen helaas niet ontklit worden dit komt omdat de kat een heel dun huidje heeft dat erg gemakkelijk scheurt.Dit is erg stressvol en pijnlijk voor de kat.

Tondeuse

Bij grote klitten of vervilting wordt dit met behulp van een tondeuse weggeschoren. Om zo vachtbesparend te werk te gaan wordt de kat niet helemaal geschoren als dit niet nodig is maar alleen de grote klitten en vervilting worden dan weggeschoren.

Plukken

Oude uitstekende doffe haren kunnen met de hand vakkundig uitgeplukt worden.

Wassen en drogen

Soms kan het voorkomen dat de kat in bad moet dit kan een medische reden hebben of omdat de kat heel erg vuil is.Dan wordt de kat op zoA?n rustig mogelijke manier gewassen met een speciale shampoo.Daarna wordt de kat voorzichtig gedroogd.

Sneeuwschoentjes

Ook kunnen bij langharige katten de haartjes onder hun voetjes erg lang worden zo gezegde sneeuwschoentjes deze kunnen met behulp van een schaar ingekort worden.

Controle parasieten en wondjes

Daarnaast wordt er in mijn salon bij elke trimbehandeling de oortjes gecontroleerd en eventueel schoongemaakt.De vacht en huid wordt helemaal nagekeken op eventuele parasieten en wondjes.

Tarieven

De tarieven van de trimbehandelingen zijn op aanvraag.

Scroll naar top
× WhatsApp met ons!