Werkwijze

Afspraak maken

Er wordt gewerkt op afspraak, u kunt via telefoon, whatssapp, messenger, email of het contact formulier een afspraak inplannen.Geef hierbij altijd aan of u huisdier medische klachten heeft of gedragsproblemen heeft zodat hier rekening mee gehouden kan worden tijdens het inplannen van een trimbeurt.

De afspraak

U komt uw lieve huisdier op de afgesproken dag en tijd brengen. Er wordt uitgelegd wat er allemaal gebeurt tijdens de behandeling en u kunt dan aangeven in welk gewenst model u uw huisdier getrimd wilt hebben. Het gewenste model is wel altijd afhankelijk van de vacht en huid kwaliteit bijvoorbeeld door ernstige klitten of vilt. Omdat ik het erg belangrijk vind dat u lieve huisdier zich op zijn/haar gemak voelt kan ik niet altijd van te voren aangeven hoelang een trimbehandeling duurt. Als u lieve huisdier lang aanwezig is in de salon wordt er soms een pauze ingelast om u dier even rust te geven.

De Behandeling

U laat uw lieve huisdier dan bij mij achter of in overleg blijft u bij de behandeling aanwezig. Uw huisdier wordt op zijn/haar gemak gesteld en met alle liefde verzorgt tijdens de behandeling en in gewenst model getrimd. Katten, konijnen en cavia’s worden niet vast gezet tijdens de trimbehandeling. De meeste honden die vaker in mijn salon komen staan los op tafel tijdens de trimbehandeling. Als honden erg bewegelijk zijn en het niet veilig is om ze helemaal los op tafel te hebben staan, dan staan ze vast aan een veilig bandje om hun nek/hals zodat ze niet van tafel af kunnen vallen.

Meestal wordt er niet met een buikband gewerkt, deze wordt alleen gebruikt als de hond heel erg druk is en het niet veilig is om ze alleen aan een bandje om hun nek/hals te hebben staan. Of als de hond de hele tijd gaat zitten kan deze even gebruikt worden om de achterhand te trimmen en wordt daarna weer los gemaakt zodat de hond weer lekker kan gaan zitten.

Positief belonen

In mijn salon wordt er gewerkt met positief belonen. Positief belonen in de vorm van wat lekkers, stem of aanrakingen. Door het beloningsgericht te werken voelen dieren zich meer op hun gemak tijdens het trimmen. Mocht u lieve huisdier geen aparte snoepjes hebben bijvoorbeeld door een allergie, neemt u dan altijd eigen beloningen mee voor uw huisdier waarmee beloont mag worden.

Als de trimbeurt klaar is

Als de behandeling klaar is wordt u gebeld dat u uw lieve huisdier weer mag komen ophalen. Tijdens het wachten wordt uw huisdier extra beloont met wat lekkers, ook staat er altijd vers water klaar voor uw huisdier en mogen honden los in de salon rondlopen. U komt uw huisdier weer ophalen en er wordt overlegd of de behandeling naar wens is geweest. Daarna wordt er afgerekend en indien gewenst een nieuwe afspraak ingepland.

Scroll naar top
× WhatsApp met ons!